Slovene architecture

Večstanovanjska stavba Mirje

Abiro / 2018
LOCATION: Hajdrihova ulica 13, Ljubljana

The basic building volume is designed as a sturdy, simple-shaped shell, which opens towards the garden and the street, while closing against the surroundings. The interior provides a high degree of adaptability, as the construction is shifted to the building wrap and the installations are hidden in two vertical shafts. The basic building body is covered in an anonymous stone lining of white limestone with different degrees of surface treatment.
The house features six suspended prefabricated steel balconies.

Object information

Leto izgradnje
2018
Velikost objekta
1700 m2

Technical team

Arhitektura
Katja Cimperman, Matej Blenkuš, Anja Cvetrežnik, Tadej Rezar
Fotografije
Miran Kambič
Strojne instalacije
Nom biro d.o.o.
Elektro instalacije
Studio razvoj d.o.o.
Gradbene konstrukcije
Armatura, Uroš Žvan s.p.

Manufacturers and Suppliers

Glavni izvajalec
Stena d.o.o., d.o.o.