Slovene architecture

The ZRC SAZU Research Station in Prekmurje

Metod Prijatelj / 2016
LOCATION: Petanjci 19 A, Tišina

The ZRC SAZU Research Station in Prekmurje is a research facility located at the entrance of the park in Petanjci. The ground floor is comprised of a gallery connected to the outside space. On the upper floors there are offices for ZRC researchers, who are engaged in the multifaceted research of the Prekmurje region between the 17th and 20th century. The flat roof functions as an open-air auditorium and is directly connected to the park. The central motif of the research facility is the Mura River raft.

Object information

Construction year
2016
Object size
400 m2
Area size
1500 m2
Investment
320.000 €
Investor
ZRC SAZU

Technical team

Architects
Metod Prijatelj
Mechanical engineers
Emineo d.o.o.
Construction engineers
Elea iC d.o.o.

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
SCT d.o.o.