Slovene architecture

the apple apartment

alto design studio / 2018
LOCATION: Ljubljana, center

The original larger apartment was in the past divided into two units, as can be seen from the shortened corridor.
The renovation project envisioned the connection of two rooms into one larger living room and a division of the rest of the space with a connection to the entrance part. In addition to the functional layout of the rooms, a lot of attention was put on the choice of materials and colours which add character to the place and provide new dimensions of living.

Object information

Construction year
2018
Object size
73 m2
Investor
Nina Eminagić, Miha Glavič

Technical team

Architects
Nina Eminagić
Interior designers
Nina Eminagić
Photographers
Nina Eminagić
Mechanical engineers
“SIP” Linasi Peter s.p.
Electrical engineers
Božidar Jezeršek
Construction engineers
Matej Dežman

Manufacturers and Suppliers

Construction work
Grabus d.o.o.
Construction
Grabus d.o.o.
Installations
Sorel d.o.o.
Windows, doors
Mizarstvo Trček s.p.
Sun protection systems
Senčila Bled d.o.o.
Plasters
N.S.G. zaključna gradbena dela Nejc Srša s.p.
Flooring
Parketarstvo Pavlič d.o.o.
Furniture
Mizarstvo Pajenk d.o.o
Lights
Strle svetila d.o.o.
Kitchen
Mizarstvo Pajenk d.o.o.