Slovene architecture

Thalasso Spa at the Sečovlje Saltpans

Pia Studio / 2013
LOCATION: Sečoveljske soline, Seča 115, Portorož

The spatial concept of the spa follows the traditional features of salt pans landscape. Wood was chosen as primary building material for its ecological and sustainable value, as well as for its aesthetics and tradition. Wooden paths link simple cottages reminiscent of toolsheds used in salt pans. They host a reception, changing rooms, doctor’s offices, toilets, a bar, the pool machine room, and other service facilities. The centre of the complex consists of a swimming pool with sea water, pools for Kneipp therapy and small pools for brine therapy. The spa is surrounded by a fence made of hundreds of wooden pillars which separate the complex from the sea.

 

Object information

Project Year
2007
Construction year
2013
Object size
1592 m2
Investor
Soline Pridelava soli d.o.o.

Technical team

Architects
Stanislava Pustoslemšek, Adriano Coren, Uršula Koren, Pascal Serge Fusil, Pia Studio
Photographers
Pascal Serge Fusil

Manufacturers and Suppliers