Slovene architecture

Studio Miklavc

Dekleva Gregorič arhitekti, Aljoša Dekleva, Tina Gregorič / 2015

This office, workshop and showroom of a design studio is situated on the northern side of a residential plot and is almost entirely dug into the terrain, which makes it inconspicuous in this residential neighbourhood. An atrium separates it from the house. Its walls are made of reinforced concrete and it features a green roof. The southern facade, facing the atrium, is made of glass with tin details. The interior is flexible to adjust to the changing needs of the studio.

Object information

Project Year
2004
Construction year
2015
Object size
65,1 m2

Technical team

Architects
Aljoša Dekleva, Tina Gregorič
Photographers
Jure Miklavc, Aljoša Dekleva

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Gradbeništvo Planinčič in partner d.n.o.