Slovene architecture

Stamboldžioski Dental Studio

Enota / 2010

The clinic is designed as an extension to a residential home, but its design diverges significantly from the existing building. Due to the size of the extension, which more than doubles the area of ​​the basic house, the extension is looking for a relationship with the natural landscape in which it is placed, rather than with the existing house. Since the building is adjusted to the slope, its visual presence in the residential district is reduced despite its expressive image. The design also significantly reduces the energy consumption for heating and cooling.

Object information

Leto izgradnje
2010
Velikost objekta
175 m2
Vrednost investicije
340.000 eur
Investitor
zasebni

Technical team

Arhitektura
Dean Lah, Milan Tomac, Zana Starovič Volk, Nuša Završnik Šilec, Sabina Sakelšek, Anna Kravcova, Nebojša Vertovšek, Marko Volf, Esta Matkovič

Manufacturers and Suppliers