Slovene architecture

High School Kočevje

Zvonka Korošac, Vladimir Briški, AG-inženiring d.o.o. / 2014

The new school, which had to be reconstructed after a devastating fire, is designed as a modern airy, open-space gallery, with glazed walls, windows and skylights. The interior opens to its natural surroundings. The colours span from natural wood to the red shade of the floor. All materials are natural and autochthonous. The building is a prefabricated wooden construction built according to low-energy criteria.

Object information

Project Year
2013
Construction year
2014
Object size
2
Investment
2
Investor
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Občina Kočevje

Technical team

Architects
Zvonka Korošac, Vladimir Briški, AG-inženiring d.o.o.
Photographers
Marko Glavač, Hana Geder
Mechanical engineers
Branko Trpin
Electrical engineers
Silvo Slekovec
Construction engineers
AG-inženiring d.o.o., Vladimir Briški

Manufacturers and Suppliers