Slovene architecture

Sensory room at Primary School Tone Čufar

Andreja Štrukelj Sinčič, Arhitekturni biro Štrukelj d.o.o. / 2013

Contemporary pedagogy takes advantage of space potential to achieve its teaching goals. A quiet room was established at Tone Čufar Primary School by exploiting the effects of a carefully designed space on students’ performance and well-being. The right choice of materials, background music and light effects help sooth the students, sharpen their senses and allow them to relax. The space functions as a sensory room, individual working space and a mediation room.

 

Object information

Project Year
2013
Construction year
2013
Object size
9
Investor
OŠ Toneta Čufarja, Mestna občina Ljubljana

Technical team

Architects
Andreja Štrukelj Sinčič, Arhitekturni biro Štrukelj d.o.o.
Photographers
Sašo Valjevac
Electrical engineers
Miran Špeh, El-ari d.o.o.

Manufacturers and Suppliers