Slovene architecture

Renovation of a Stone House

Dimitrij Jeraj / 2017

This real estate was bought by the client because of the stone walls and large trees that grow there.
The house is located in Istria, on the edge of a village next to a valley. It is a traditional Istrian building that was once a school. Its renovation is a result of the client’s desire for Mediterranean living.
The ground floor and the first floor are two open volumes, in which individual architectural bodies are made of old brick, like fireplace, bedrooms, bathrooms, wardrobes and rooms. The central part of the house serves as a link between two gardens, an aromatic one on the southern side and a water garden on the north.

Object information

Leto izgradnje
2017
Velikost objekta
260 m2

Technical team

Arhitektura
Dimitrij Jeraj
Fotografije
Dimitrij Jeraj
Strojne instalacije
Cerkovnik d.o.o.
Gradbene konstrukcije
Piring Vojko Pirjevec s.p.

Manufacturers and Suppliers

Glavni izvajalec
Kažun d.o.o.
Okna, vrata
N stil, Denis Nagode s.p.
Kuhinja
Mizarstvo Punles, Jože Pungerčar s.p.
Gradbeni materiali
Gnezdo d.o.o.