Slovene architecture

Extension to a family home

Reichenberg arhitektura / 2009

This visually unified extension is a contrast to the classic image of the old house, but they form together a coherent whole. Designing a new extension facade bears a strong visual notion using a virtual stone monolith and a transparent wooden part, which respond to the internal functions. The elongated design harmonises the conditions on the site. The ground floor grandparents’ apartment faces the garden, while the two-level apartment on the first floor connects the extension and the old house. The rooms open onto small intimate terraces.

 

 

Object information

Construction year
2009

Technical team

Architects
Reichenberg arhitektura, Bogdan Reichenberg, Gregor Reichenberg, Rok Plohl, Vesna Zatezalo
Photographers
Miran Kambič
Mechanical engineers
Borut Paul
Electrical engineers
Enerko d.o.o., Ervin Kreitner
Construction engineers
Armatura, Uroš Žvan s.p.

Manufacturers and Suppliers