Slovene architecture

Annex to Biotechnical Faculty

Rafael Draksler, CBD d.o.o. / 2015
LOCATION: Rožna dolina, Cesta VIII/34, 1000 Ljubljana

The new wooden annex of the Department of wood science and technology of the Biotechnical Faculty houses teaching and research facilities. The building measures are 40 m x 13,5 m. The teachers’ offices are located on the southeastern side, while students’ spaces are situated on the northwestern side. Both are separated by a corridor. The construction is made of cross laminated timber panels. The corridor and the offices feature wooden walls, and the roof base is also made of wood. The facade is made of thermally modified wood with a set of decorative wooden pillars in front of it.

Object information

Project Year
2014
Construction year
2015
Object size
545 m2
Investment
740.000 eur
Energy Performance Certificate
A

Technical team

Architects
Rafael Draksler, CBD d.o.o.
Landscape architects
Rafael Draksler, Peter Pogačnik
Photographers
Damjan Švarc
Mechanical engineers
Boštjan Petru, IB Petru d.o.o.
Electrical engineers
Ciril Bokal s.p., Elektro Urbanija d.o.o.
Construction engineers
dr. Bruno Dujič, Jurij Jančar, CBD d.o.o.
Others
Taja Huter, Žiga Stepišnik Žiga Stepišnik

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
VG5 d.o.o.
Facade
Alfa Natura d.o.o.
Installations
Novomont d.o.o.
Roofing
Private: PREFA Slovenija
Windows, doors
Žlahtič d.o.o.
Construction material