Slovene architecture

Rihard Jakopič primary school playground renovation

Arhitekturni biro Štrukelj d.o.o. / 2015

The renovation of the playground achieved a better use of space and enhanced the possibilities of play and sports activities for children of different ages. The playful design features a circular scooter track, an open air classroom and a small hill which silences the traffic noise and is used for sledding in winter. The playground equipment is sparse, but carefully chosen. Thanks to the large available space, the children can concentrate and relax during play. After the playground renovation, the amount of time the children spend outside has increased significantly.

Object information

Project Year
2014
Construction year
2015
Object size
5100 m2
Investment
670.000 eur

Technical team

Architects
Andreja Štrukelj Sinčič
Engineers
Metka Rotar
Landscape architects
Urška Kranjc
Photographers
Luka Vidic

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Lesnina MG oprema d.d.
Greenery
FLORA d.o.o.
Playground and sports equipment
CONA plus d.o.o.
Fences
Palisada d.o.o., Žurbi team d.o.o.