Slovene architecture

Passive standard house renovation

Darko Plevnik, Natalija Zanoški / 2015

The main problems of this family home built by the owners in the 1970s were excessive space, which was not fully used, the large volume of the building and its energetic inefficiency. The renovation strived to solve all these. Minimal wall changes resulted in a much more functional layout. Using colour distinctions, we divided the volumes between a light-coloured southern living space and a darker northern service space, avoiding an aggressive image of the building. Passive standard renovation allowed for a greater energetic efficiency.


Reservation required. The reservations will open on 7th April.

 

 

 

Object information

Project Year
2014
Construction year
2015
Object size
290,06 m2
Investment
183.000 eur

Technical team

Architects
Darko Plevnik, Natalija Zanoški
Photographers
Jernej Kokol
Mechanical engineers
Monter d.o.o.
Electrical engineers
Selekt s.p.
Construction engineers
Spina Novo mesto d.o.o.

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
AS Invest d.o.o.