Slovene architecture

Farewell facility Zgornji Tuhinj

Jernej Hočevar, Martin Lovrečić, Matevž Vrhovnik, Blaž Češka, Tjaša Justin, Tria Studio / 2014

The old two-level cemetery is situated on the outskirts of the village. Its access road winds up a hill and ends at the top. The old chapels were replaced by a modern wooden facility, designed as a single volume. One third of the building is dedicated to its central space, while the rest is distributed between two funeral chapels and their service rooms.

Object information

Leto projekta
2014
Leto izgradnje
2014
Velikost objekta
100
Vrednost investicije
75000
Investitor
mestna občina Kamnik

Technical team

Arhitektura
Jernej Hočevar, Martin Lovrečić, Matevž Vrhovnik, Blaž Češka, Tjaša Justin, Tria Studio
Fotografije
Damjan Švarc

Manufacturers and Suppliers