Slovene architecture

POLJANE THEATRE

Ognen Arsov, Ana Kosi, Bine Tekavec / 2017
LOCATION: Strossmayerjeva ulica 1, Ljubljana

The renovated theatre is located in a historical Austro-Hungarian building, under a 9-metre high wooden roofing. The walls and the roof construction are painted matt black, which erases the complex geometry of the space. In the midst of the resulting empty blackness, two light pyramids are suspended, creating a new architecture of the auditorium. Low benches do not predetermine the number of seats or the seating order, contributing to a democratic and relaxed atmosphere.

Meeting point: the school lobby.

Object information

Construction year
2017
Object size
250 m2
Investor
Gimnazija Poljane

Technical team

Interior designers
Ognen Arsov, Ana Kosi, Bine Tekavec
Photographers
Janez Marolt

Manufacturers and Suppliers

Furniture
Klun ambienti d.o.o., Mizarstvo Polh Boštjan Trobec s.p.
Lights
Svetlarna d.o.o.