Slovene architecture

Attic in Ljubljana city centre

Kubus arhitektura, Kaja Lipnik Vehovar / 2014

The attic in the centre of Ljubljana was unused before the renovation which resulted in four new apartments. The roof construction with wooden trusses was preserved and used as a base for the placement of dividing walls between the apartments and the inside walls. The apartments are distributed on two levels. The upper floor hosts the central living space which descends over two steps to the lower level. Wherever possible, the height difference was used as furniture, for instance, as a bench around the dining table.

The tours are fully booked.

Object information

Project Year
2012
Construction year
2014
Object size
240,2 m2
Investment
260.000 eur

Technical team

Architects
Kaja Lipnik Vehovar
Photographers
Kaja Lipnik Vehovar
Mechanical engineers
Point d.o.o. – Mirt Martelanc
Electrical engineers
ProFi d.o.o. – Bojan Germovšek
Construction engineers
Konstat biro d.o.o., Edvard Štok

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Emunio d.o.o.
Windows, doors
Velux, Mizarstvo Emunio
Furniture
Mizarstvo Emunio, Aquanobile d.o.o.
Lights
Arcadia d.o.o., Philips svetila