Slovene architecture

Pebble Atrium at Poljane Grammar School

Svet vmes / 2017
LOCATION: Strossmayerjeva ulica 1, Ljubljana

Renovation of the existing outer atrium at Poljane Grammar School derived out of polycentic pattern – a pebble that changes its size, proportion and to some extent shape. Fragmented pattern, interpreted either as positive or negative space, corresponds to all the requirements of the project brief – 1m distance from the facade, different program islands for interacting and no determined orientation. The new atrium becomes a graphically interesting urban landscape – the heart of the school, which visually communicates with all its users.

Object information

Construction year
2017
Object size
602 m2
Awards
1. nagrada na VII Mednarodnem Bienalu za Mlade arhitekte »Leonardo 2017« v Minsku
Investor
Gimnazija Poljane

Technical team

Interior designers
Ana Kosi, Ana Kreč, Jure Hrovat, Ognen Arsov, Svet vmes
Landscape architects
Nejc Florjanc
Photographers
Matevž Paternoster

Manufacturers and Suppliers

Construction
Konstrukcije Kogovšek d.o.o.
Lights
Svetlarna d.o.o.