Slovene architecture

Pavilion Lokve

Abiro / 2017

The tiny architectural intervention was created on the basis of the client’s wish to move the dining room to an open corner terrace with southwest orientation. The corner dining area is designed diagonally, with an equivalent connection to the living room and kitchen. Two layers of windows, i.e. on the border between the two inside rooms and the dining area, and between the dining area and the exterior, allow the pavilion to be open and closed in many ways, against the exterior, the interior, or both simultaneously. House is located in Brestanica.

Object information

Construction year
2017
Object size
21 m2

Technical team

Architects
Katja Cimperman, Matej Blenkuš, Abiro
Photographers
Miran Kambič
Construction engineers
Armatura, Uroš Žvan s.p.

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Krovstvo kleparstvo Sandi Tršinar s.p.
Windows, doors
LESKO Žiri d.o.o.
Furniture
Mizarstvo Medved d.o.o.
Fences
Alufinal d.o.o.