Slovene architecture

Pavilion- in between

monochrome arhitekti / 2017

The concept of a pavilion was designed as a neutral uniform volume, a wooden implant, which presents the extension of a village street through an existing facility. The pavilion connects two existing private houses from different time periods (from the 1980s and 1990s) in the context of local / regional, rural / modern / contemporary.
Its contemporary wooden design is also related to the local village architecture. It functions not only as an indoor hallway, offering protection from the weather, but also as a space for socializing and relaxing.

Object information

Construction year
2017
Object size
65 m2
Area size
4500 m2
Investment
19.313,50 €
Awards
nomination for Holzbaupreis Kartnen 2017
Investor
Dr. MIchael in Mag. Alenka Weber

Technical team

Architects
monochrome arhitekti
Photographers
Peter Giodani

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Installations
Elektro Kropiunik G.m.b.H.