Slovene architecture

Levstik

Ana Gruden / 2017

This apartment in a historic building in the old town of Ljubljana clearly shows respect for the past, while addressing all modern dwelling needs. Light seems to guide a visitor through the sequence of spaces, the kitchen and dining room being the centre of the new design. The former kitchen has been converted into a bedroom with an adjacent bathroom. A guest bathroom has replaced an old pantry. The upper part of the wall between the bathrooms is made of glass blocks.
To allow easy access and more natural light, the wall between the entrance corridor and the living room was removed. A special feature of the apartment is a vaulted brick wall in the corridor, reminiscent of the historical period the building originates from.

Object information

Construction year
2017
Object size
86 m2
Investor
Ana Gruden

Technical team

Interior designers
Ana Gruden
Photographers
Primož Korošec
Others
Tina Semolič

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Žolna, Samir Žunić s.p.
Construction work
Žolna, Samir Žunić s.p.
Construction
Srečko Vratuša
Installations
Remih inženiring d.o.o.
Furniture
Center ponovne uporabe