Slovene architecture

Ipavec cultural centre in Šentjur

Studio LIST d.o.o. / 2014
LOCATION: Ulica Dušana Kvedra 46, Šentjur

Ipavec cultural centre in Šentjur was built in 1914 and had not undergone a major renovation since the 1940s. Its central location is of a great importance for the town’s image. The building was in a state of disrepair, its acoustic equipment and other installations were inadequate and it was energetically inefficient. The service rooms for the performing artists were unsuitable for mass performances, such as choir concerts or large theatre companies. The renovation took advantage of the existing features of the building. Minor construction work was carried out, the installations were refurbished and energetic efficiency was improved. The modern cultural centre now features four multi-purpose halls.

Object information

Leto projekta
2013
Leto izgradnje
2014
Velikost objekta
893,23 m2

Technical team

Arhitektura
Zdenko Prosen, Miha Prosen
Krajinska arhitektura
Studio LIST d.o.o.
Fotografije
Ana Lajlar
Strojne instalacije
REM projekt d.o.o., Adepo d.o.o.
Elektro instalacije
Enering d.o.o., Anton Selič s.p.
Gradbene konstrukcije

Manufacturers and Suppliers

Glavni izvajalec
Remont d.d.
Fasade in izolacije