Slovene architecture

House of views

CBD d.o.o., Jurij Jančar / 2017

This passive house with a large central living area and panoramic glazing blurs the line between inside and outside. The open plan of the ground floor was made possible due to cross laminated timber structure of the house. Above there is a bedroom with its own wardrobe and a large bathroom and two children’s room located on the south and south-east side, offering natural light throughout the day. At the same time both rooms offer an open view into the nature and the surrounding hills.

Object information

Construction year
2017
Object size
150 m2
Area size
550 m2
Investment
170.000 €
Investor
Jurij Jančar

Technical team

Architects
Jurij Jančar, Rafael Draksler
Photographers
Jurij Jančar
Mechanical engineers
Boštjan Petru
Electrical engineers
Ciril Bokal s.p.
Construction engineers
CBD d.o.o., dr. Bruno Dujič, Jurij Jančar

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Construction work
Mehle, celovite gradnje d.o.o.
Construction
Installations
Nilan d.o.o.
Roofing
Diming d.o.o.
Flooring
Vogart d.o.o.