Slovene architecture

house KU Ljubljana

Albina Kindlhofer, Darja Valič / 2009

The northern facade follows the line of the street and the surrounding buildings, while the southern side allows the precise orientation of the living quarters. The exterior elements, such as the terrace and the jutting roofs, regulate the amount of sunshine in the house and connect it to the garden. The window openings are carefully placed to catch the best views of the surroundings. The owner is especially fond of the view of the Kamnik Alps from the bedroom.

Object information

Construction year
2009
Object size
99 m2
Area size
298 m2
Investment
156.000 €
Investor
Robert in Nataša Kunc

Technical team

Architects
Darja Valič, Albina Kindlhofer
Interior designers
Darja Valič, Albina Kindlhofer
Photographers
Albina Kindlhofer
Mechanical engineers
Marijan Kuhelj

Manufacturers and Suppliers

Windows, doors
Internorm okna d.o.o.