Slovene architecture

house KI Ljubljana

Albina Kindlhofer / 2010

The renovation consisted of a thorough emptying of the interior, which resulted in a unified open space with the insertion of the smaller volumes, such as bedrooms and a bathroom. The living room was visually enlarged with a glass wall overlooking the atrium, creating the impression of a continuous space all the way to the garden fence. The original ceiling was too low, so the floor was lowered, the ceiling painted white and frameless windows installed in order to achieve an illusion of height.

Object information

Construction year
2010
Object size
104 m2
Area size
230 m2
Investment
180.000 €
Investor
Klemen in Albina Kindlhofer

Technical team

Architects
Albina Kindlhofer
Interior designers
Albina Kindlhofer
Photographers
Albina Kindlhofer
Mechanical engineers
Marko Vrabec
Construction engineers
Miran Pezdirc

Manufacturers and Suppliers

Roofing
Dimniki d.o.o.
Windows, doors
Josko Fenster & Türen GmbH
Furniture
Franci Janša, Jernej Iskra, Marko Setnikar
Kitchen
Franci Janša