Slovene architecture

House for more than two

Matej Gašperič, Biro Gašperič / 2014

A young couple wanted their first child to be born and raised in a pleasant, natural environment. Their home sits on a sunny plot, with a slope on the northern side, while the huge trees on the southern side were destroyed in an ice storm in 2014. Due to the sloping terrain, the house is partially embedded in the hillside, with bedrooms, bathrooms and the garage on the upper floor and living quarters below. A two-level glazed entrance at the rear side with an exterior staircase leads to the lower floor. A service unit built in a secluded yard adds to the composition of volumes.


Tours are limited. Prior booking is required for all guided tours on the icon top right.

Object information

Project Year
2013
Construction year
2014
Object size
187
Investor
Zasebni

Technical team

Architects
Matej Gašperič, Biro Gašperič
Photographers
Matej Gašperič, Virginia Vrecl
Mechanical engineers
Projekt Rant, Boštjan Rant s.p.
Electrical engineers
Jakob Lovšin, Biro Lovšin d.o.o.
Construction engineers
Cibos

Manufacturers and Suppliers

Construction work
Ekoart – Cibos
Facade
Fundermax
Installations
Knut d.o.o.
Furniture
Hobby center sonček
Lights
Philips svetila