Slovene architecture

A house in Sela

Matija Miler / 2018

The house for a family of four is located in the middle of the village and is open to its surroundings. It fills a gap in the scattered village tissue. It is positioned on an exposed location, at an intersection, and openly communicates with its surroundings. Its restrained design and thoughtful details blends in well with the village atmosphere. The ground floor plan is open and allows two-way views into the house and from it. Sleeping quarters are upstairs, under a typical gable roof.

House is located in Lavrica.

Object information

Construction year
2018
Object size
156 m2
Area size
1004 m2

Technical team

Architects
Matija Miler
Photographers
Jože Kunšek
Mechanical engineers
Matvoz d.o.o.
Electrical engineers
Matvoz d.o.o.
Construction engineers
Riko d.o.o.

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Construction work
Zidarstvo Dolinšek, Aleš Dolinšek s.p.
Installations
Sivenns d.o.o.
Sun protection systems
Greenery
Drevesnica Omorika d.o.o.