Slovene architecture

House B

Kombinat d.o.o. / 2016

This reconstruction of a vineyard cottage near Podčetrtek features a wine cellar on the ground floor and living quarters on the first floor and in the attic. The ground floor preserves the original design, while the upper floor has been designed anew, with visible solid wood construction. The facade wrap can be closed when the house is empty, revealing a single window which resembles an eye, observing the surroundings.

Object information

Project Year
2014
Construction year
2016
Object size
150 m2
Area size
970 m2
Energy Performance Certificate
A

Technical team

Architects
Blaž Kandus, Alenka Korenjak, Ana Grk, Tomaž Čeligoj
Interior designers
Photographers
Rok Hočevar
Construction engineers
EEP d.o.o., Ekoart hiše

Manufacturers and Suppliers

Main contractor