Slovene architecture

Fluent design Microsoft office space

Superform / 2019
LOCATION: Ameriška ulica 8, Ljubljana

The Microsoft company needs a new functional space that will reinforce the brand. All the rooms are turned towards the facade, ensuring that they all have natural lighting and a panoramic view of Ljubljana. The common semi-public space is designed in the shape of a funnel. The funnel allows natural light to penetrate deep into space. The walls that limit the space become 2D elements of (Windows) space. We will also add two 3D elements to the common area. Superform created a space that represents the identity of the Microsoft company.

 

Object information

Construction year
2019
Object size
506 m2
Awards
BigSee Interior design Award 2019 winner
Investor
Microsoft

Technical team

Interior designers
Superform, Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Špela Gliha, Jure Uranič
Photographers
Miran Kambič
Mechanical engineers
Klimal d.o.o.
Electrical engineers
Winky d.o.o.

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Emix d.o.o.
Windows, doors
Steklarstvo Rojs d.o.o.
Furniture
RPS d.o.o.
Lights
Svetlarna d.o.o.