Slovene architecture

Family chapel in Bovec

Atelje Ostan Pavlin / 2017
LOCATION: Za Šijo, Bovec

This modern spiritual sanctuary was built as a small, isolated sacred place. Its three curved walls respond to the microtopography of the terrain. The structure with its belfry and Noah’s roof ship leads a dynamic, changing dialogue with the silhouettes of the nearby mountains. It leaves three openings in three directions of the sky, reflecting the semantics of spiritual trinity. Both local tradition (the Bovec house) and less internationalist 20th century architecture locate it in the context of “critical regionalism”.

Object information

Construction year
2017
Object size
15 m2
Awards
nominacija Piranesi 2017

Technical team

Architects
Aleksander S. Ostan
Photographers
Miran Kambič

Manufacturers and Suppliers

Construction material