Slovene architecture

Entrance Pavilion, Arboretum Volčji Potok

Arrea / 2017
LOCATION: Volčji potok 3, Radomlje

The new entrance pavilion to Arboretum Volčji Potok is situated perpendicularly on the entrance axis. It is designed as an expanded element of the fence, which separates the entrance area and the park. Visitors enter the pavilion among tall sequoias and find themselves on the inner circular path of the park.
The construction, the façade and windows of the building are wooden. The frames of the windows follow the structure of the fence and enable the transparency of the building.

Object information

Leto izgradnje
2017
Velikost objekta
215 m2
Kvadratura parcele
6560 m2
Investitor
Arboretum Volčji Potok

Technical team

Arhitektura
Maruša Zorec, Matjaž Bolčina
Krajinska arhitektura
Dušan Stupar, Tomaž Stupar, Krajinaris d.o.o.
Fotografije
Tadej Bolta
Strojne instalacije
Re-Ing d.o.o.
Elektro instalacije
Mat.el d.o.o.
Gradbene konstrukcije
Edo Wallner

Manufacturers and Suppliers

Glavni izvajalec
Konstrukcije
Fasade in izolacije
Riko Hiše d.o.o., Lesnina O.K. d.o.o.
Tlaki, parketi, keramika
Ostrovrhar d.o.o., Adria Keramika d.o.o.
Notranja oprema
Mizarstvo Kos Bojan s.p.
Zunanja zasaditev
Vrtni center Arboretum Volčji Potok