Slovene architecture

Dental clinic RAN

Tria Studio / 2017
LOCATION: Reteče 205, 4220 Škofja Loka

The health center RAN is located in Reteče near Škofja Loka, in a neighborhood of houses of similar dimensions. The center practices biological dentistry, so the client decided to build a facility from sustainable materials. The uniform volume has a lobby with two dental offices on the ground floor and a small lobby with a therapeutic room and two more dental offices on the first floor.

The walls and ceilings of both waiting rooms are made of visible structural timber, so the visitors are immediately aware of the sustainable design upon entering the building.

Object information

Construction year
2017
Object size
270 m2
Area size
480 m2

Technical team

Architects
Tria Studio
Interior designers
Tria Studio
Photographers
Damjan Švarc
Mechanical engineers
Šlibar inženiring d.o.o.
Electrical engineers
ESPIN d.o.o.
Construction engineers

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Alfa Natura d.o.o.
Construction work
Eurogradnje d.o.o.
Construction
Alfa Natura d.o.o.
Facade
Blišč d.o.o., Alfa Natura d.o.o.
Installations
Proins d.o.o., Elektroinstalacije, Primož Pišek s.p.
Roofing
Alfa Natura d.o.o.
Windows, doors
Plasters
Pod d.o.o.
Flooring
Dekoris, Alex Kuduzović s.p., Zener d.o.o.