Slovene architecture

Coffe shop LOKUS

LAB Arhitekti d.o.o., Studio NPLAN / 2017
LOCATION: Koseška cesta 20, Ljubljana

A pleasant refuge in the middle of the “urban wilderness” was created with a “broken” ground plan and large glass surfaces that interact with the green surroundings and with a large terrace on the south side. The design of the interior is influenced by the surroundings, in this case a nearby lake. A wave functions as the basic shape – a red line continuing through the wall and ceiling, connecting various elements, rods and perforations, while the strict geometric shape of the bar counter resembles stones.

Object information

Construction year
2017
Object size
200 m2
Area size
1000 m2
Investment
240000 €
Energy Performance Certificate
B1
Investor
Urbani d.o.o.

Technical team

Architects
Peter Pavšič, Matevž Korošec
Interior designers
Nina Galič, Nina Selan
Photographers
Žiga Lovšin
Mechanical engineers
Šlibar inženiring d.o.o.
Electrical engineers
Elektroprojekti, Karmen Kegl Kalšan s.p.
Construction engineers
Gradbeni biro Zajc d.o.o.
Technological plans
Cookinox d.o.o.

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Montaža Škerjanec d.o.o.
Construction
Domeko d.o.o.
Facade
Domeko d.o.o.
Installations
Elektroinštalacije Petek d.o.o., HA HLAD Tomaž Rebec s.p.
Roofing
Domeko d.o.o.
Windows, doors
Glasstech d.o.o.
Plasters
Pleskarska dela, Darko Vindiš s.p.
Furniture
Mizarstvo Marija Jagodic s.p.