Slovene architecture

CHAPEL IN BUKOVICA

Studio Bonutti / 2016
LOCATION: cemetery Bukovica, Volčja Draga

The chapel is designed in brick rectangular walls. Sheltered by walls with a covered roof that serve as an anti-camera by creating a feeling of intimacy throughout the whole complex. A cleared section is used to enter the area of the central hall with rigid but simple construction, yet with details brought to a high level of perfection. A shorter wall was built like a brick curtain to offer a view of the hay sheds typical of the villages of the Slovenian littoral as a remembrance of the transition from one world to another.

Object information

Construction year
2016
Object size
223 m2
Area size
2.261 m2
Investment
261.557,97 €
Investor
Občina Renče-Vogrsko

Technical team

Interior designers
Ines Bonutti, Petra Cegnar
Landscape architects
Orjana Velikonja Grbac
Photographers
Nika Zuljan
Mechanical engineers
ARCTUR Projektiva d.o.o
Electrical engineers
BONNET d.o.o.
Construction engineers
Corus inženirji d.o.o.

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Kolektor CPG d.o.o.
Stonemason
Marmor Sežana d.d.
Construction work
Kolektor CPG d.o.o.
Construction
Kolektor CPG d.o.o.
Facade
Gramat d.o.o.
Installations
IPO Inst d.o.o.
Roofing
Kolektor CPG d.o.o.
Plasters
Kolektor CPG d.o.o.
Flooring
Kolektor CPG d.o.o., Marmor Sežana d.d.
Lights
Intra Lighting d.o.o., Elektro Bratina d.o.o.
Greenery
Kolektor CPG d.o.o.
Construction material
Goriške Opekarne d.d.