Slovene architecture

Retirement home Hodoš

Ravnikar Potokar arhitekturni biro / 2011

The retirement home is located in the centre of Hodoš village. Apart from the school and the municipal building it is one of the few public buildings in the village, offering a programme geared towards outside visitors in addition to stationary rooms. Following the traditional local typology, the building is L-shaped with an inner atrium. The pitched roof is higher on the sunny side to let more light into the building while the windows frame the best views. The gentle undulated shape seamlessly inserts the building into its surroundings

AUTHORS / Ravnikar Potokar arhitekturni biro (Robert Potokar, Mateja Šetina, Sabina Colnar, Ajdin Bajrović)

MORE

 

Object information

Construction year
2011

Technical team

Manufacturers and Suppliers