Slovene architecture

Camera Obscura Pavillion

Katja Paternoster, Matevž Paternoster / 2016
LOCATION: ZOO Ljubljana - začasna lokacija

The Camera Obscura pavilion was temporarily installed under a group of tall trees in the Ljubljana ZOO. Its design was inspired by the shape of a photo aperture. Its ground plan is octagon-shaped and the walls are clad in cor-ten steel. The interior is wooden and painted black. With the passage of light through the opening in the roof, a reversed and inverted (left to right and upside down) image of the sky and the tree crowns is projected on the round white surface on the ground.

Object information

Construction year
2016
Object size
1 m2
Investor
Muzej in galerije mesta Ljubljane

Technical team

Architects
Katja Paternoster
Photographers
Matevž Paternoster

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
RPS d.o.o.