Slovene architecture

White villa

Biro Gašperič, Matej Gašperič / 2007

The home of a dynamic couple stands at the crossroads of two busy streets, protected from them by high walls that form the front of the house. On the inside, glazed surfaces open onto a garden, a marvellous site for social gatherings all year round. On the elevated ground floor, which also serves as flood protection, the living quarters are located; these continue onto the terrace shaded by a canvas that appears to float above a small pond. On the way to the upper floors, the thoughtful layout of windows allows the views towards the Kamnik-Savinja Alps. On the intermediate floor there are guest rooms with bathrooms, while the master bedrooms were designed in the penthouse.

Object information

Construction year
2007

Technical team

Manufacturers and Suppliers