Slovene architecture

apartment B4

alto design studio / 2018
LOCATION: Ljubljana, center

Despite the apartment being located below ground level, the space appears unexpectedly open and bright, due to its numerous large windows. By installing mirrors along the entire length of the corridor, we wanted to bring the light to an otherwise darker entrance hall as well. We aimed to elevate this basement apartment by exaggerating the vaulted ceiling, by uncovering previously plastered bricks, by forming a distinct terrazzo with larger stones and with the use of quality materials and colours.

Object information

Construction year
2018
Object size
56 m2
Awards
BigSEE Interior Design Award 2020
Investor
anonimen

Technical team

Architects
Nina Eminagić
Interior designers
Nina Eminagić
Photographers
Miran Kambič, Luka Karlin
Mechanical engineers
“SIP” Linasi Peter s.p.
Electrical engineers
Božidar Jezeršek
Construction engineers
Matej Dežman

Manufacturers and Suppliers

Stonemason
Marmor Hotavlje d.o.o.
Construction work
Grabus d.o.o.
Construction
Grabus d.o.o.
Installations
Sorel d.o.o.
Windows, doors
Mizarstvo Trček s.p., Vovko
Sun protection systems
Senčila Bled d.o.o.
Plasters
N.S.G. zaključna gradbena dela Nejc Srša s.p.
Flooring
Parketarstvo Pavlič d.o.o.
Furniture
Mizarstvo Medved d.o.o.
Lights
Strle svetila d.o.o.
Kitchen
Mizarstvo Medved d.o.o.