A House for a Straightforward Family

Biro Gašperič / 2018
Time
Vsi termini zasedeni

The aim was to replace the existing old, non-functional, oversized, energy-inefficient and architecturally unarticulated house with a new one. The clients made it clear they were not talking about a “new outfit” but rather a “total opposite of the old”.
Only two tangible traces of the “old” remained, thus preserving a sense of continuum of the family heritage – the wine cellar, now easily accessible, and the old dining table. Flowing with the terrain, the house takes the narrow plot of land as an opportunity.

Object information

Construction year
2018
Object size
177 m2
Area size
579 m2
Energy Performance Certificate
A
Institutions
Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad

Technical team

Architects
Matej Gašperič
Interior designers
Matej Gašperič, Zala Avguštin
Photographers
Janez Pelko
Mechanical engineers
Tomaž Kalan
Electrical engineers
Jakob Lovšin
Construction engineers
Punkt d.o.o.
Others
Kaja Žgajnar

Manufacturers and Suppliers

Main contractor
Bauta d.o.o.
Construction work
Topos
Construction
Bauta d.o.o.
Facade
Bauta d.o.o.
Roofing
Bauta d.o.o.
Windows, doors
M Sora d.d.
X

BOOKING RESERVATION

A House for a Straightforward Family

In order to enter all facilities, reservation is required through the application in this online form.

Personal data is collected only for the purposes of informing about the events of the OHS project and recording of persons entering the premises. We do not transfer personal data to third parties.

By signing up, each applicant accepts the conditions of entry into the objects that will be presented when viewing each object (possibly: taking care at the entrance to private buildings, prohibiting photography, banning entry to certain premises).

Choose an appointment