Slovene architecture

Car park Velenje

Enota, Dean Lah, Milan Tomac / 2014

Velenje was designed as a garden city, with a lot of green areas. With the increase of traffic, they were gradually converted into parking lots. To relive the old character of the town, the parking lots should be reduced and rationalized, using multistory parkings. The new parking allows for easy access of vehicles and pedestrians, as the entrances and exists are placed only one level above or below street level. The outside perimeter of the parking is designed in harmony with its natural surroundings.

Object information

Project Year
2012
Construction year
2014
Object size
4222
Investment
1.020.000
Investor
Mestna občina Velenje

Technical team

Architects
Enota, Dean Lah, Milan Tomac
Photographers
Miran Kambič
Mechanical engineers
Nom biro d.o.o.
Electrical engineers
Elsing d.o.o.
Construction engineers
Elea iC d.o.o.

Manufacturers and Suppliers

Construction